Att rekrytera nya säljare

By Redaktorerna
0

När man äger ett företag eller när man är chef händer det att man behöver rekrytera säljare. Om just du är chefen och om du möjligtvis aldrig har gjort detta förut kan det kännas skrämmande. Men det finns självklart punkter som du ska tänka på i processen som kommer underlätta för dig och som kommer göra det klarare i din hjärna för vem exakt ni letar efter.

Kvalificeringar

Det är viktigt att veta vilka kvalificeringar en person behöver till det nya jobbet. Samtidigt kan du som chef kolla efter vilka kvalificeringar som kan vara bra för den nyanställda att ha men som inte är ett krav för att kunna utföra jobbet, alltså sådant som antingen underlättar jobbet eller som man annars lär sig under jobbets gång. Om personen har jobbat med liknande säljjobb tidigare i sin karriär kan detta ses som ett stort plus men ibland kan det dock vara uppfriskande med någon som är helt nytt till området, detta är upp till dig att bestämma. Meriter i form av utbildning kan också vara bra att kolla på, speciellt om en specifik utbildning krävs eller om en utbildning allmänt passar bra till det nya jobbet. Till sist är det superviktigt att personen passar in på jobbet, det kan till exempel vara en fördel att en nyanställd är lättlärd istället för lat.

Välj noga

Det är ditt ansvar som chef att se till att alla dessa krav blir mötta av den nya anställda. Se till att skriva noga i arbetsbeskrivningen vad ni letar efter i en person och vilka meriter som behövs. Om detta är skrivet på ett bra och tydligt sätt kommer det komma in en massa jobbansökningar som kommer passa jobbet bra. Sedan är det upp till dig att välja vem eller vilka som passar absolut bäst till jobbet och vem eller vilka du vill anställa till ditt företag.