Följ dessa 8 tips för att leva hållbart

By Redaktorerna
0

När det gäller att leva hållbart finns det många råd om vad du behöver göra. Men ibland kan det vara svårt att veta var man ska börja. Här är 8 tips som hjälper dig att komma igång med din hållbara resa. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

1. Gör en plan

 

Det är viktigt att ha en plan om du vill leva hållbart. Du måste veta vad du försöker uppnå och vilka steg du måste ta för att nå dit. Så sätt dig ner och ta reda på vilka dina mål är, och ta sedan fram en hållbar handlingsplan.

 

2. Minska din konsumtion

 

Ett av de bästa sätten att leva hållbart är att minska din konsumtion. Köp bara det du behöver och försök att inte köpa saker som hamnar på soptippen. Om du kan, försök att köpa begagnade saker eller låna saker av vänner och familj i stället för att köpa nya. Läs mer här.

 

3. Återvinn och kompostera

 

Återvinning och kompostering är två av de enklaste sätten att minska din miljöpåverkan. Återvinning sparar energi och resurser som annars skulle användas för att skapa nya produkter, medan kompostering bidrar till att minska mängden avfall som hamnar på soptippar. Se därför till att återvinna allt du kan och börja kompostera matrester och annat organiskt material.

 

4. Ät hållbart

 

Ett annat bra sätt att leva hållbart är att äta hållbart. Det innebär att du väljer livsmedel som är miljövänliga och som inte har en negativ inverkan på planeten. Försök att äta mer ekologiska frukter och grönsaker, köp kött från hållbara källor och undvik bearbetade livsmedel.

 

5. Använd mindre vatten

 

Vatten är en av våra mest värdefulla resurser, så det är viktigt att använda mindre vatten när vi kan. Ta kortare duschar, stäng av kranen när du borstar tänderna och undvik att vattna gräsmattan eller trädgården i onödan. Varje liten bit räknas!

 

6. Kör mindre

 

Bilkörning är en av de största orsakerna till klimatförändringarna, så försök att köra mindre när det är möjligt. Gå eller cykla i stället för att köra korta sträckor, samåka med vänner när du kan och ta kollektivtrafik när det är möjligt. Du hjälper till att minska utsläppen av växthusgaser och sparar samtidigt pengar!

 

7. Spara energi

 

Ett annat enkelt sätt att minska din miljöpåverkan är att spara energi när det är möjligt. Stäng av elektronik när den inte används, koppla ur laddare när de inte används och håll ditt hem välisolerat så att du inte behöver använda så mycket värme eller luftkonditionering.

8 Använd förnybara energikällor

 

Förnybara energikällor som sol- och vindkraft blir alltmer populära när vi söker efter sätt att minska vårt beroende av fossila bränslen. Om du kan, övergå till att använda förnybar energi i ditt hem eller företag. Det är bra för miljön och din plånbok! Läs fler artiklar här.