Hårvård under vintern

By Redaktorerna
0

Olika årstider påverkar vårt hår på olika sätt. När vintern kommer, så kommer håret att få stå ut med en hel del! Det tack vare att vi ena stunden är inne i värmen, för att sedan gå ut i den kalla väderleken. Ofta åker en mössa på och det kan göra ditt hår fett så väl som statiskt. Det kan leda till att du får ett hår som är torrt, en hårbotten som är torr och kluvna toppar eller frissigt hår. Det är bra att anpassa dina hårprodukter efter vad det är för årstid. På yuaiahaircare.se kan du hitta vad du behöver.

Vinterhårvårdstips

Hur kan du bevara ditt hår friskt och väl omhändertaget under vintern? Anpassa din hårvårdsrutin efter säsongen, det är en bra början. Det kan låta enkelt och med våra enkla tips och råd om vinterhårvård är det faktiskt inte så komplicerat. Tänk på det som att du plockar fram dina varma halsdukar och stövlar när kylan smyger sig på och höstlöven faller. På samma sätt är det dags att justera din hårvårdsrutin inför vintern.

Ta hand om ditt hår

Under vintern är det extra viktigt att du tar hand om din hårbotten och ger den extra mycket kärlek! Under vintern påverkar både inomhusvärmen och det kalla utomhusvädret en hel del. De låga temperaturerna och uppvärmningen inomhus resulterar ofta i minskad fukt i luften, vilket ökar risken för en torr och fjällande hårbotten. Undvik att ha för varmt vatten då du duschar för det ka ta bort hårets naturliga oljor.

Under vintern kan det även vara bra att ta en paus från alla dina heta stylingredskap som plattång, locktång och så vidare. De gör bara ditt hår ännu torrare. Se även till att du inte går ut med vått hår.

Ett sista tips är att låta bli mössan då och då och återfukta håret ordentligt!