Hur blir man en prepper

By Redaktorerna
0

Är du orolig för framtiden och vill vara beredd på vad som än kommer i din väg? Letar du efter sätt att bli självförsörjande och försörja dig själv i alla situationer? Då är förberedelser den perfekta vägen för dig. I det här blogginlägget kommer vi att diskutera allt du behöver veta om att bli en prepper och vilken överlevnadsutrustning du behöver.

Steg 1: Förstå vad förberedelse är

Nu när du känner till grunderna i förberedelser och förstår varför det är viktigt, är det dags att börja planera. Steg 1 är att förstå vad förberedelser är och vad du behöver göra för att bli en prepper. Förberedelse är processen att förbereda sig för en nödsituation eller katastrof genom att fylla på med förnödenheter och göra planer för vad man ska göra i händelse av en nödsituation. Det är viktigt att veta vilka tillbehör du behöver, hur mycket av varje du ska skaffa och var du ska förvara dem. Dessutom är det viktigt att skapa en nödplan för din familj, så att alla vet vad de ska göra i händelse av en nödsituation.

Steg 2: Gör en riskbedömning

Nu när du vet vad som krävs för att bli en prepper, är det dags att bedöma risken du kan stå inför. Riskbedömning är processen att identifiera, kvantifiera och prioritera risker för din säkerhet, säkerhet och välbefinnande. Börja med att göra en lista över alla katastrofer, händelser och situationer som kan inträffa på eller nära där du bor. Använd sedan tekniska principer och livscykelhanteringssteg för att bedöma varje faras risk. När du har identifierat vilka risker som mest sannolikt kommer att påverka dig kan du förbereda dig för dem därefter.

Steg 3: Skapa en nödplan

Nu när du har bedömt riskerna i ditt område är nästa steg att skapa en beredskapsplan. Börja med att diskutera följande frågor med din familj, vänner eller bekanskapskretsl: Vilka katastrofer kan påverka dig? Vad skulle du göra om en katastrof inträffar? Vart tar du vägen om ditt hem blir osäkert? Vem ska kontaktas vid en nödsituation? Att svara på dessa frågor hjälper dig att skapa en plan som täcker alla grunder och kan användas i alla situationer. När din plan är på plats, se till att alla vet vad den är och hur den ska genomföras.

Steg 4: Fyll på med tillbehör

Nu när du har en bättre förståelse för riskerna och har skapat en nödplan, är det dags att börja fylla på med prepper-tillbehör. Detta kan innefatta föremål som en första hjälpen-kit, ficklampor, batterier, brandsläckare och andra föremål som kan hjälpa dig i en nödsituation. Se till att ha tillräckligt med dessa saker för att hålla dig i minst två veckor. Glöm inte att också fylla på med grundläggande verktyg som en hammare, skruvmejslar och en handsåg. Med rätt verktyg och tillbehör till hands kan du vara bättre förberedd i en nödsituation.

Steg 5: Förvara vatten

En av de viktigaste sakerna du bör förvara är vatten. Vatten är viktigt för att överleva, så det är viktigt att se till att du lagrar tillräckligt för dig och din familj.

Den rekommenderade mängden vatten att lagra är två liter per person och dag. Detta inkluderar för dricksvatten och för hygien eller matlagningsvatten. Det är viktigt att använda en desinficerad behållare, till exempel en plast- eller glasbehållare av livsmedelskvalitet, för att förvara vattnet i. För att desinficera behållaren, blanda en tesked oparfymerat flytande klorblekmedel i en liter vatten. Med rätt förberedelser kan du se till att din familj har gott om vatten om en nödsituation skulle uppstå.

Steg 6: Bygg ett matlager

Nu är det dags att gå vidare till att bygga ett matförråd. Som nämnts tidigare bör förberedare använda plasthinkar för att lagra sin mat. Detta beror på att de är lufttäta och ogenomträngliga, vilket gör dem effektiva för långtidsförvaring. Dessutom är dessa hinkar mer motståndskraftiga mot skador orsakade av översvämningar eller andra katastrofer, vilket ger dig sinnesfrid att din mat kommer att förbli säker oavsett vad.

Steg 7: Skaffa matlagningsutrustning

Se till att det finns tändstickor eller tändstål för att kunna göra upp eld. Stormkök är bra att ha hemma och även några flaskor med T-röd så du kan tända stormköket och laga mat eller rena vatten på det.