Kylrum ger perfekt förvaring

By Redaktorerna
0

Ett kylrum är en viktig och i många avseenden helt avgörande del i det dagliga användandet av utrustning för restauranger, pubar, caféer och storkök. Att förvara kött, fisk, ost, grönsaker, frukter, bageriprodukter och andra livsmedel i ett kylrum förbättrar köpkraften hos kunder då maten blir mer aptitlig och fräsch när den förvaras i kyla. Det är betydelsefullt för restauranger och storkök om man inser att de vanliga kylarna inte har tillräckligt med plats kvar. Vi berättar mer om kylrum.

Att tänka på vid val av kylrum

I ett kylrum har du perfekt förvaring av det som inte får plats i kylen och som kanske inte används lika ofta. Specialanpassade kylrum finns utefter just ditt behov. Varför du ska ha kylrum till exempel förvaring av kött är kanske inte en självklarhet, men ett kylrum ger förbättrad köttkvalité, förbättrad hygien, håller insekter borta och när köttet får rätt temperatur så medför det en förlängd hållbarhet. Kanske funderar du på skillnaden mellan ett kylrum och frysrum? Den allra största och mest uppenbara skillnaden mellan ett kylrum och ett frysrum är så klart själva temperaturen i anläggningen.

Ett frysrum behöver ha en bättre isolering av golvet än ett kylrum. I ett kylrum är det viktigt att ha olika tillbehör och olika produkter. En av de allra viktigaste delarna i ett kylrum, det är dörren eller porten. Mindre kylrum brukar komma med en dörr, medan större kylanläggningar kan behöva ha en port eller att den har plastridåer. För att du ska kunna ha stor nytta av ditt kylrum, så är det bra att inreda det på ett bra sätt. Det kan till exempel vara bra att sätta upp hyllor eller hyllsystem. Du bör satsa på hyllsystem som lämpar sig för livsmedelshantering och förvaring av livsmedel. För att ditt kylrum ska ha de funktioner som är viktiga för så kan det även vara bra att välja till lås eller tryckutjämningsventiler.