Vad ska du tänka på med dimbar LED-belysning?

By Redaktorerna
0

Du kanske funderar på om LED-belysning är dimbar? Det korta svaret på det är att ja det är den. Men samtidigt är det en del saker du ska ta hänsyn till när det gäller led lampor dimbara. Bland annat bör du kontrollera att den lampa du köper eller har är dimbara, för inte alla LED-lampor eller glödlampor är dimbara. När du ska köpa en lampa, så står det alltid på den om den är lämplig för LED samt om den fungerar med dimbara led lampor. På Lampornu kan du hitta en hel del olika varianter av dimbara lampor samt även annat som har med LED och med belysning att göra.

Använd en LED-dimmer

En annan viktig sak när det gäller LED lampor dimbara, är att du för det mesta inte kan använda din vanliga dimmerkontakt. Dock är det oftast så att du måste ha en särskild dimmer kontakt för dina LED lampor. Det eftersom att den vanlig, den har oftast en minsta effekt på 50W, medan LED-lampor tenderar att ha lägre effekt än standardlampor. Det kan göra att lampan inte når den effekt den behöver och då börjar din lampa att flimra, surra eller att den blir överhettad.

Vilken LED-strömbrytare ska du välja?

Du kan till exempel besöka Lampornu på nätet som har olika LED-dimmerbrytare. Du bör se till att välja den mest rekommenderade och lämpliga LED-dimmerströmbrytaren och inte satsa på den som kostar minst. Ett bra alternativ är att satsa på en elektronisk dimmerbrytare. Det eftersom den kan användas av alla typer av glödlampor som glödlampor, halogen och LED-lampor.

Tänk även på att du måste se till vara noga med den effekt som omkopplaren kan hantera. Det innebär att om du har en glödlampa med 100W så är det även ett måste att du väljer en dimmerbrytare som kan hantera denna effekt.