Spacesaver – en smidig fläktkonvektor som är diskret och effektiv

By Redaktorerna
0

Är du i behov av uppvärmning i köket eller i andra rum i hemmet, men anser att ett element tar upp ett för stort utrymme? Det är här som en praktisk Spacesaver kan underlätta för dig. Genom att installera en Spacesaver i hemmet får du njuta av bekväm uppvärmning utan att behöva kompromissa med utrymmet. Hur fungerar dock egentligen en Spacesaver och varför är de så populära? Allt detta och mer nedan.

Varför är det gynnsamt att satsa på en Spacesaver?

En Spacesaver läggs i en sockellåda och placeras därefter under ett köksskåp för att värma upp ditt kök utan att ta upp någon större plats. Genom att ha en Spacesaver slipper du att installera ett stort och platskrävande element, och ditt kök får därför en mycket stilren look till sig. Spacesaver kan antingen väljas som en vattenvärmd eller elvärmd modell, och dess front i rostfritt stål kommer att passa in i en majoritet av hem.

För en uppvärmningslösning som är mycket diskret och inte kräver någon komplicerad installeringsprocess är det utan tvekan en Spacesaver som du kommer att vilja titta närmare på. Det är fullt möjligt att dra nytta av produkten i kök med flera olika mått, och om du har socklar i andra delar av huset kan maskinen även installeras där. Den mycket lilla mängden vatten som Spacesaver innehåller säkerställer att området kan värmas upp på ett fortare sätt än ordinära element, och detta resulterar i att det blir smidigt att justera hur varmt du vill ha det i rummet.

Mer om Spacesaver och hur den installeras

Spacesaver väger två kilo och uppmäter 4 × 2 × 4 cm. Med andra ord tar den upp ett mycket litet utrymme, vilket många villaägare uppskattar. Bestäm själv huruvida du föredrar den vattenvärmda eller elvärmda modellen, och när du väl har tagit beslutet är det lätt som en plätt att komma igång med installationen.

Hur går det då till att installera din fläktkonvektor? Under bänkskåpen i köket fäller man in ens Spacesaver i sockelfronten och en sladd ingår för smidig elanslutning. I fronten kan du sedan även reglera fläktens hastighet, och det underlättas ytterligare med en trådlös termostat som ingår. Ha i åtanke att du själv inte bör installera din Spacesaver, utan för att vara på den säkra sidan bör du ta kontakt med en installatör.